Dobrodošli na CryptoNovosti.rs

0
485

Poštovani posetioci,
 
gledaćemo da gubimo što manje Vašeg vremena, kao i našeg.
Nećemo se obazirati na pisanje slova sa našim karakterima, možda ni na eventualne pravopisne greške, eventualne ‘polu-informacije’, te pogrešne pretpostavke bez kojih Crypto svet, na žalost, trenutno, i ne bi bio ‘realan’.


Naša misija je da Srbiju, i region uopšte, pripremimo za novo doba gde ce blockchain tehnologija biti sastavni deo funkcionisanja tržišta velikih zemalja. 🙂

Pa, da krenemo sa Q&A.


Q1: Da li je Srbija veliko tržiste? 
A1: Dajte, ne zasmejavajte me! 
Q2: Da li je Balkan veliko tržište?
A2: Malo manje od Srbije. 🙂

 

Ili, možda, naša misija i nije baš toliko kompleksna? Da mi nastavimo sa Q&A… 😉

Q3: Gde su tu pare?

A3-a) Znas li Python i JavaScript? Moja komšinica zna ‘toliko’. Zašto ne bi radio ‘isto’ za mnogo veće pare? To sto se plaća mnogo više zove se Solidity (Ethereum) ili Move (Libra) ili koristiš API od Ravencoin ili dr. projekata koji polažu nadu u blockchain a ne u svoj neki programming language.

A3-b) Imaš nekim slučajem u glavi osnove berzantskog mešetarenja i kapiraš da sravnjivanje razlika u ceni na raznim berzama nudi neki profit. Dok traje…

A3-c) Kapiraš razloge velikih oscilacija koje Crypto berza trenutno proizvodi i mogućnost zarade. Uz odredjeni rizik da, koliko god da si pametan nešto nećeš predvideti ili ispratiti, ostaneš bez ičega ili sa ogromnim gubitkom!

 


Finalno, ‘ovoj’ novoj tehnologiji/prilici za mešetarenjem Srbija ne kasni 10-20-50 godina zbog našeg lošeg školskog sistema, loše sreće, prokletog Balkana, ratova 90-tih ili sl. Mi smo trenutno, manje-više, na istoj crti kao I ‘najrazvijenije’ zemlje sveta!
Ovo je naša šansa, kada smo već pametni i Bogom dani, da se pošibamo ‘na fer’ I sa ‘glupim’ Amerima, sa EU, Azijatima… Tek, ove mikro nacije tipa Australijanaca, Brazilaca i sl. nemaju baš nikakve šanse sa nama, zar ne?
Konačno, imamo šansu da nađemo sebi pošteno plaćen posao. Ako ne ide, uvek možemo da se vadimo na posledice ratova i na ‘kukavno Srpstvo ugašeno’, naravno, with all due respect to Njegoš I sa ‘malo’ manje poštovanja prema glavarima nowdays!

Pa, da krenemo. Pratite nas, Subscribe, Follow, Dodaj za prijatelja, možda nešto pametno i naučite!

Možda samo uspemo da budemo neki informativni portal za Crypto Lite Entuzijaste. 🙂 Možda i još gore, ni to. 🙂 Videćemo uskoro!


Eh, da, trgovina Crypto valutama je zaista vrlo rizična. Kockari bi možda trebali da se drže kladionica. Tamo nema filozofije, udari na prelaz ili duplu kvotu, kako li se vec u tim krugovima kazuje. Ne treba ti Nerd prijatelj koji se kao razume u nauku I koji će ti pokazati gde je svetlo na kraju tunela I koji će ‘coin’ skočiti 1000x. Finalno, možda je i realnije da neki NN fudbaler iz Šamroka ili Red Bull ugura loptu ispod prečke nego da naučnik iz kraja izbaja dobitni ‘Crypto tiket’.
 

Urednik Cryptonovosti.rs,
Ivan Joličić

 

 

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime