Komentarišući zabranu e-cigareta u Twitter debati 11. Septembra ko-osnivač Fundstrat Global Advisors gospodin Tom Lee je istakao bojazan da ljudi iz Američke administracije isto tako mogu da izbrišu još jednu kompletnu industriju sa samo jednim potezom.

Gospodin Lee, inače strastveni komentator dešavanja vezanih za Bitcoin i Blockchain, je shodno poslednjim dešavanjima iskomentarisao predhodne prilično negativne komentare o Crypto od strane predsednika Trump i njegove administracije.

Način na koji će e-cigarete naprosto nestati sa US tržišta, predložen od predsednika Trump, znači da bi se slični fenomeni mogli ponovo desiti.

Nije baš da je na bilo koji način direktno povezano sa Bitcoin i Blockchain ili Crypto ali ukazuje na situaciju gde Bela Kuca može zabraniti šta god im padne na pamet. Mogu čak zabraniti i Bitcoin, kako je naveo! Tom prilikom je i naveo:

“Ne očekujem to. Ali, sa trenutnom postavkom u Beloj Kući ništa se ne može računati nemogućim.“

Sudeći odluci donešenoj u Sredu, vlada US i FDA (odjel za Hranu i Lekove) je odlučan da odstrani e-cigarete sa tržišta, makar privremeno, dok se ne razreše problemi vezani za sigurnost upotrebe istih.

Trenutno, e-cigarete se ne mogu više legalno kupiti u US i biće povučene sa tržišta u roku od 30dana.

Srodna slika

Nastavivši raspravu o mogućnosti potencijalne zabrane Bitcoin, gospodin Lee je ukazao na mogućnost reakcije administracije shodno promeni cene Bitcoin.

Trump je još u ranijem tweet iskazao njegovo nepoverenje u crypto valute u momentu kada je odnos BTC/USD bio 10500$. Ukoliko bi se vrednost udesetostručila možda bi administracija zabranila Bitcoin.

Trump je čak odgovorio na komentar njegovog pratioca koji je istakao da bi trebalo ZABRANITI Bitcoin ukoliko dostigne vrednost od 100 000usd sa “True, agree,” .

 

Bitcoin će stvarno biti zabranjen ako dostigne vrednost od 100 000 dolara!?!

Problem sa eventualnom zabranom Bitcoin i drugih crypto valuta u US stalno uznemirava investitore, iako ne postoji niti jedan dokaz ili pokazatelj da bi zabrana stvarno i mogla da se desi.

 

Šta Vi mislite? Ostavite svoj komentar.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime