Preuzeto sa Bitcoin.com, autor Avi Mizrahi, preveo Ivan Joličić

Pregledajući društvene mreže, čovek bi mogao pomisliti da je kompletna zajednica okupljena oko crypto valuta opsednuta samo sa Lambo (odmila od Lamborghini).

Međutim, makar jedan čovek koji se bavi crypto valutama ruši to pravilo i pokazuje da je interesovanje crypto zajednice ipak diversifikovano. I to kupovinom cele flote F1 bolida.

2011 F1 Sauber Ferrari ispred Mayfair galerije fine umetnosti

Neimenovani Kineski državljanin je ugovorio kupovinu 4 retka F1 bolida, procenjenih na oko 4 miliona funti, od strane dilera bolida iz Velike Britanije.

Najcenjeniji primerak u navedenoj floti je Sauber Ferrari C30 iz 2011 vožen od strane Kamui Kobayashi (sa tim vozilom je osvojeno 5. mesto na Monaco Grand Prix) kao i od strane Meksičkog vozača Serguo Pereza. Vozilo je sastavljeno od šasije od karbonskih vlakana, ima 2400 kubika V8 motor, i sedmo-stepeni polu-automatski karbonski menjač.

Sva 4 kupljena bolida su potpuno spremna za vožnju na stazi i spremni za trke, ali se takođe vrednuju kao kolekcionarska vrednost i vredna investicija.

2011 F1 Sauber Ferrari ispred Eleesa Dadaini Mayfair galerije fine umetnosti

Ovu kupoprodaju je organizovala Eleesa Dadiani, diler umetnina iz Londona. Njena galerija već duže vreme nudi mogućnost kupovine umetničkih dela preko poznatijih crypto novčića.

Eleesa Dadiani, osnivač Dadiani Syndicate, je tom prilikom izjavila:“Mi smo izuzetno uzbuđeni mogućnošći da baš mi vodimo prodaju izuzetnih primeraka preko crypto novčića. Svet crypto valuta se ne sastoji samo od ‘obogatiti se’ već o pravljenju novog transparentnijeg i decentralizovanijeg sistema u trgovini i investicijama.“

Mike O’Connor, osnivač sistema za prodaju korišćenih F1 bolida, je dodao: “Prodaja ovih primeraka F1 bolida od kojih zastaje dah, preko crypto valuta, je presedan koji će otvoriti novo međunarodno tržište za nas. Imamo povećan broj zahteva za kupovinom luksuznih proizvoda u crypto valutama, i mi smo uvereni da je to dobar smer, i u partnerstvu sa Dadiani Syndicate, i računamo da je ovo tek prva od mnogo budućih prodaja.“

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime