Po pisanju Nemačkog poslovnog časopisa Handelsblatt inicijativa da se bankarskim insistucijama dozvoli mogućnost trgovanja digitalnim valutama je već prosleđena Bundestag, nemačkom federalnom parlamentu.

Od sledeće godine, banke će moći da pružaju mogućnosti kupovine i prodaje crypto valuta identično kao što te usluge pružaju i za druge usluge tipa akcija i dugovanja – bonds.

Sven Hildebrandt

Sven Hildebrandt, direktor konsultantske firme DLC, izjavio je:

“Nemačka je na dobrom putu da postane raj za crypto. Nemačko zakonodavstvo igra ulogu pionira u regulaciji crypto za koji se više niko ne može pravili da ne postoji.“

Konačna verzija koja je prosleđena Bundestag se razlikuje od predhodne po tome što banke imaju pravo da same odrađuju crypto transakcije bez angažovanja posebnih finansijskih institucija koje se bave čuvanjem crypto valuta i drugih pomoćnih kompanija.

Asocijacija Nemačkih Banaka (BdB)

Nova regulativa je pozdravljena od strane Asocijacije Nemačkih Banaka (BdB), i oni veruju da će se postojeće iskustvo komercijalnih banaka u čuvanju imovine klijenata kao i iskustvo u menadžmentu rizika doprineti sprečavanju pranja novca u crypto svetu.

Fabio De Masi

Sa druge strane imamo bojazan nemačkog političara g. Fabija De Masi, koji je inače i finansijski stručnjak iz Nemačke partije Levih, koji je izjavio:

Banke su izuzetno željne zarada koje im slede od crypto biznisa. Kako god, zaštita mušterija ne sme biti zapostavljena.

Zabrinutost g. Fabija De Masi dele i drugi koji se plaše agresivne reklame banaka koje će rezultirati uvođenjem velikog broja novih kupaca koji nisu svesni rizika koje nosi crypto svet.

 

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime