Whitepaper – Plan Funkcionisanja CryptoNovosti.rs

Tokenizacija CryptoNovosti – Whitepaper

 

Plan tokenizacije Cryptonovosti.rs – Prvi Crypto Portal na svetu koji je realno decentralizovan!

 

Emisija Tokena

 

Kompletna emisija CRYPTONOVOSTI coins/novčića, koji znače vlasništvo nad CRYPTONOVOSTI domain i pratećim sistemom, je 1 000 000 CRYPTONOVOSTI coins/novčića.

  • Emisija tokena se ne može naknadno povećavati

Kompletna nagrada saradnicima (novinari/saradnici, tehnička podrška, urednik/urednici) koji rade na projektu/portalu iznosi 600000 CRYPTONOVOSTI coins/novčića.

Privatni investitori, koji plaćaju sve početne troškove, kao i dalje troškove održavanja portala, imaju paket od 40% CRYPTONOVOSTI coins/novčića odnosno 400000 CRYPTONOVOSTI coins/novčića – tkzv Premine.

* Ovih 400000 CRYPTONOVOSTI coins/novčića će se koristiti za promociju, ustupanje istih Youtubers/Influencers, Advisors i dr. u cilju promovisanja cryptonovosti.rs portala, po nahođenju samih privatnih investitora.

 

Tehnologija korišćena za Tokenizaciju Cryptonovosti.rs

CRYPTONOVOSTI coins/novčići su napravljeni na RavenCoin blockchain, trenutno se mogu prodavati direktno zainteresovanim licima, ukoliko ih ima, po međusobno dogovorenim uslovima, i to međusobnim slanjem uz korišćenje RavenCoin Wallet aplikacija, PC (Win. Linux i Mac) i Android/iOS.

Adrese za preuzimanje aplikacija:

Aplikacija za iPhone uređaje

https://itunes.apple.com/us/app/rvn-wallet/id1371751946?mt=8

Third part aplikacija za iPhone uređaje:

https://apps.apple.com/bj/app/coinus-wallet/id1367339746

 

Aplikacija za Android uređaje:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ravenwallet

Third part aplikacija za Android uređaje:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.theblockchain.coinus.wallet&hl=en_US

 

Aplikacija za Windows uređaje

https://github.com/RavenProject/Ravencoin/releases/download/v2.5.1/raven-2.5.1.0-win64-setup-unsigned.exe

Aplikacija za Mac uređaje

https://github.com/RavenProject/Ravencoin/releases/download/v2.5.1/raven-2.5.1.0-osx.dmg

Aplikacija za Linux uređaje

https://github.com/RavenProject/Ravencoin/releases/download/v2.5.1/raven-2.5.1.0-x86_64-linux-gnu.tar.gz

 

Takođe, tokene možete ponuditi na prodaju trećim osobama preko https://ravenx.net digitalnog marketa-berze.

 

Glasanje pri donošenju odluka bitnih za funkcionisanje Cryptonovosti.rs

Glasanje o svim odlukama koje se tiču samog projekta je omogućeno/poželjno i svi vlasnici tokena će moći, proporcionalno svom udelu u vlasništvu, odlučivati o istima.

Glasanje će se sprovoditi po zahtevu nekog od vlasnika CRYPTONOVOSTI coins/novčića I to takođe preko RavenCoin platforme.

Kod pokretanja glasanja kao relevantan pokazatelj da se glasanje treba/mora obaviti biće potrebno započeti proceduru na postojećim društvenim nalozima.

 

Kopanje/Mining/Raspodela CRYPTONOVOSTI coins/novčića osobama koji doprinose radu portal

Podela CRYPTONOVOSTI coins/novčića, odnosno iskopanih tokena, će ići na sledeći način:

Urednik/urednici imaju obavezu da svakih 10 dana, a najkasnije na kraju svakog meseca, izračunaju broj pregleda svih tekstova od svih autora I na osnovu broja pregleda istih izračunaju I pošalju novinarima odgovarajući iznos CRYPTONOVOSTI coins/novčića na adresu predhodno dobijenu od samih autora.

  • Prva emisija tokena Block 1-183 (dan 1 do dan 183), počev od 1. Januara 2020, iznosi 300000 CRYPTONOVOSTI coins/novčića odnosno 1,639.34 CRYPTONOVOSTI coins/novčića dnevno.
  • Druga emisija tokena, prvi i jedini halving, od Block 184-730 (dan 184 do dan 730) iznosi 300000 CRYPTONOVOSTI coins/novčića odnosno 819.67 CRYPTONOVOSTI coins/novčića dnevno.

Nakon 2 godine, odnosno 730dana Cryptonovosti.rs počinje mesečnu isplatu dividendi odnosno zarade od reklamiranja i trećih poslova, koje u meduvremenu otpočne/ako otpočne, svim vlasnicima CRYPTONOVOSTI coins/novčića, I to od tog datuma pa na dalje.

Isplata dividendi će se vršiti, shodno procentu vlasništva, u RVN (RavenCoin) crypto valuti.

RavenCoin blockchain platforma nudi opcije deljenja dividendi bez potrebe angažovanja dodatnih programera i to je konačno jednostavno za proveru na RavenCoin block explorer. Trenutno najpoznatiji RavenCoin block explorer su:

https://www.mangofarmassets.com/assetviewer

https://ravencoin.asset-explorer.net

https://www.assetsexplorer.com/

 

Dnevna emisija tokena do block 183 (dana 183) će biti 1,639.34 CRYPTONOVOSTI coins/novčića dnevno gde administrator(i) dobijaju 10% dnevnog supply odnosno 163,93 CRYPTONOVOSTI coins/novčića.

Tehnička podrška site će dobijati takode 10% dnevne nagrade odnosno 163,93 CRYPTONOVOSTI coins/novčića dok će ostatak od 1,311.48 CRYPTONOVOSTI coins/novčića deliti novinari/saradnici po sistemu broja posetioca na stranici/članku novinara/saradnika.

Nakon block 183 (dana 183), nakon halving, od bloka 184, nagrade za pisanje teksta, održavanje i administriranje Cryptonovosti.rs se prepolovljavaju i traju do dana 730 po sistemu gde administrator(i) dobijaju 10% dnevnog supply odnosno 81,96 CRYPTONOVOSTI coins/novčića dnevno.

Tehnička podrška site će dobijati takode 10% dnevne nagrade odnosno 81,96 CRYPTONOVOSTI coins/novčića dok će ostatak od 655.75 CRYPTONOVOSTI coins/novčića deliti novinari/saradnici po sistemu broja posetioca na stranici/članku novinara/saradnika.

 

Plan za legalizaciju Iskopanog/Zarađenog udela u Cryptonovosti.rs

Nakon podele kompletne emisije CRYPTONOVOSTI coins/novčića vlasnici će napraviti tkzv consensus I odlučiti gde je najpovoljnije da se legalizuje CRYPTONOVOSTI vlasništvo, odnosno osnuje firma gde će svaki vlasnik CRYPTONOVOSTI coins/novčića, konačno, i zvanicno dobiti vlasništvo na portalom cryptonovosti.rs.

 

Restrikcije – ko može učestovati u Kopanju/Mining/Raspodeli tokena Cryptonovosti.rs

Na žalost, svi državljani iz zemalja The United States, China, Canada, Australia I Vietnam ne mogu učestovati u tokenizaciji Cryptonovosti.rs zbog važećeg zakonodavstva tih država.

Finalno, mišljenje osnivača cryptonovosti.rs je da isključivo autori sa prostora stare Jugoslavije trebaju biti vlasnici cryptonovosti.rs portala.

 

Tehnički detalji I budući planovi Cryptonovosti.rs

Cryptonovosti.rs je oslonjen na Newspaper WP Theme na kojoj je trenutno naslonjeno 85000+ portala koji se bave novinarstvom. Naravno, u planu je prelazak na ‘’own code’’ u doglednoj budućnosti.

Trenutna tehnička podrška Cryptonovosti.rs je obezbeđena od strane code.mobileland.me.

Osnivač i glavni urednik Cryptonovosti.rs  je Ivan Joličić – https://www.linkedin.com/in/ivan-jolicic-23125b29

Razvojni Plan/Roadmap će biti objavljen nakon što se iskristališe tim ljudi koji će doprinositi radu portal, odnosno nakon što tim dobro promisli šta su prioriteti.

Sve zainteresovane za učestvovanje u ovom projektu bih zamolio da daju svoje sugestije i upute dodatna pitanja vezana za sami projekat odnosno predloge za budući razvoj portala na društvenim mrežama, javno I decentralizovano.

 

Cryptonovosti.rs profili na društvenim mrežama

Telegram

https://t.me/CryptoNovostiRS

Facebook

https://www.facebook.com/CryptoNovosti.rs

Twitter

 

Ivan Joličić

CryptoNovosti.rs

18-Feb-2020